בראיון שנערך לאחרונה, ראש קרן המטבע הבינלאומית, קריסטלינה ג'ורג'יבה, שפכה אור על השפעת הבינה המלאכותית (AI) על משרות ברחבי העולם.
בעוד ש-AI צפוי להשפיע על 60% מהמשרות בכלכלות מתקדמות, הנתון הוא כ-40% בעולם. עם זאת, דו"ח קרן המטבע הבינלאומית מגלה שרק מחצית מהמשרות המושפעות יושפעו לרעה, בעוד שהשאר עשויות להפיק תועלת ממשית משיפורי פרודוקטיביות עקב AI.
1. משרות נעלמות: ג'ורג'יבה מזהירה שבינה מלאכותית עשויה להוביל להיעלמותן של משרות מסוימות לחלוטין. עם זאת, זה לא המקרה בכל המקצועות.
2. פרודוקטיביות מוגברת: לבינה מלאכותית יש פוטנציאל לשפר משרות מסוימות, מה שמוביל להגברת הפרודוקטיביות ולרמות הכנסה גבוהות יותר לעובדים.
3. השפעות לא אחידות: בעוד שההשפעה של בינה מלאכותית צפויה להיות גבוהה יותר עבור משרות בעלי מיומנות גבוהה יותר, השווקים המתעוררים וכלכלות מתפתחות עשויות להיות עדות להשפעה ראשונית קטנה יותר, אך עלולות גם להחמיץ את העליות הפרודוקטיביות המוגברות שבינה מלאכותית יכולה להביא.
4. הזדמנות אדירה: למרות הסיכונים הפוטנציאליים, ג'ורג'יבה מדגישה שבינה מלאכותית מהווה הזדמנות אדירה לכולם. זה לא רק יכול להגביר את רמות הפרודוקטיביות המעוותות, אלא גם להניע את הצמיחה העולמית.
5. אתגרים פיסקאליים: ג'ורג'יבה צופה כי 2024 תהיה שנה קשה למדיניות פיסקלית ברחבי העולם, כאשר מדינות מתמודדות עם נטל החוב שנצבר במהלך המגיפה. הלחץ להעלות הוצאות או לקצץ מסים במהלך מחזורי בחירות מוסיף לאתגר.
6. תפקידה של קרן המטבע: קרן המטבע הבינלאומית שואפת לסייע למדינות בעלות הכנסה נמוכה לנצל את ההזדמנויות שמציגות הבינה המלאכותית ולהבטיח מעבר הוגן לעובדים תוך מיקסום היתרונות שלה.
7. שחרור פרודוקטיביות: פתיחת הפרודוקטיביות באמצעות בינה מלאכותית הופכת חיונית עבור הכלכלה העולמית, אשר צפויה לצמוח ברמות מושתקות היסטורית בטווח הבינוני.
בעוד העולם מתמודד עם ההשפעה הפוטנציאלית של בינה מלאכותית על מקומות עבודה, ראש קרן המטבע מכירה הן בסיכונים והן בהזדמנויות.
בעוד שעבודות מסוימות עשויות להיעלם, לאחרות יש פוטנציאל להפיק תועלת מהגברת הפרודוקטיביות. האתגר טמון בהבטחת מעבר הוגן ובמקסום היתרונות של AI לכולם, במיוחד במדינות בעלות הכנסה נמוכה. עם הצמיחה של הכלכלה הגלובלית המדוברת, פתיחת הפריון באמצעות AI הופכת הכרחית.
Comments